Ingrediënten:  4 personen

  • 400g gemalen biefstuk of (vegetarisch gehakt (vb: quorn gehakt))
  • 600g gepelde tomaten (vers of uit blik)
  • 2 uien
  • 2 paprika’s (gele en groene)
  • 100g mais
  • 400g kidneybonen
  • 200g ongekookte rijst
  • 1tl komijnpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1tl chilipoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Vers koriader
  • 1/2 chili peper
  • Peper – zout
  • 30g Becel light

bereiding:

  • Versnipper de ui, snij de paprika in kleine blokjes en fruit aan in Becel light. Pers of versnipper de knoflook hierbij en kruid met komijn, chilipoeder en kaneel. Laat even stoven op een laag vuurtje, zodat alle aroma’s goed vrijkomen.
  • Voeg het gehakt en de tomaten toe. Laat 20 minuten koken op een zeer laag vuurtje.
  • Doe de kidneybonen, maïs en fijngesneden chili peper erbij en kruid af met peper en zout. Laat 10 minuten doorwarmen.
  • Werk af met verse koriander naar smaak.
  • Serveer met enkele eetlepels rijst.

Voedingswaarde: per portie

  • Energie: 440 kcal
  • Koolhydraten: 44g
  • Eiwitten: 38g
  • Vetten: 8g  


Meer warme maaltijden?