400g gemalen biefstuk of (vegetarisch gehakt (vb: quorn gehakt))
600g gepelde tomaten (vers of uit blik)
2 uien
2 paprika’s (gele en groene)
100g mais
400g kidneybonen
200g ongekookte rijst
1tl komijnpoeder
2 teentjes knoflook
1tl chilipoeder
1/2 tl kaneel
Vers koriader
1/2 chili peper
Peper – zout
30g Becel light
bereiding:
Versnipper de ui, snij de paprika in kleine blokjes en fruit aan in Becel light. Pers of versnipper de knoflook hierbij en kruid met komijn, chilipoeder en kaneel. Laat even stoven op een laag vuurtje, zodat alle aroma’s goed vrijkomen.
Voeg het gehakt en de tomaten toe. Laat 20 minuten koken op een zeer laag vuurtje.
Doe de kidneybonen, maïs en fijngesneden chili peper erbij en kruid af met peper en zout. Laat 10 minuten doorwarmen.