• 5 DECEMBER 2019
    • 0
    Pittige rijstschotel met gebakken kip

    Pittige rijstschotel met gebakken kip

    Ingrediënten: 60g zilvervlierrijst (meer vezels als witte rijst)  50g snijbonen 30g ui 50g wortel 50g paprika 100-150g kip 15g light bereidingsvet (becel light) Pezo, 1tl oregano, 0,5tl kurkuma, 0,5 tl komijn, 0,25tl cayennepoeder kippenbouillon Bereiding: Kook de rijst 10 minuten gaar (gaart nog verder bij het bakken, zie verder) Versnijd de groenten en stoof deze

    Read more
    • 5 DECEMBER 2019
    • 0
    Zoete aardappelsoep met paprika en bacon

    Zoete aardappelsoep met paprika en bacon

    Ingrediënten: 150g zoete aardappel 100g paprika 1TL peterselie, ½ TL kerrie poeder, ½ TL paprikapoeder Wat verse knoflook 50g bacon (Herta, lidl) = +-3g vet/100g (kijk gerookte bacon) Eventueel 1 TL light smeerkaas (ipv room) Pezo 250ml water 1/5 blokje groentebouillon Bereiding: Kook de aardappel en paprika gaar in het water, voeg de bouillon toe

    Read more
    • 25 NOVEMBER 2019
    • 0
    Boterham platte kaas en fruit

    Boterham platte kaas en fruit

    Ingrediënten: 2-3 sneden volkoren brood (TIP: donker is niet altijd volkoren, volkoren brood is meestal zwaarder in gewicht.) (sporters kunnen lichter brood gebruiken.) 150g magere/ halfvolle platte kaas 50g blauwe bessen Rijpe banaan Eventueel wat zoetstof Bereiding: Smeer magere/ halfvolle platte kaas op je boterham. Snij plakjes banaan en leg ze op de platte kaas.

    Read more
    • 25 NOVEMBER 2019
    • 0
    Boterham met light smeerkaas (light Philadelphia) en hamblokjes

    Boterham met light smeerkaas (light Philadelphia) en hamblokjes

    Ingrediënten: 2-3 sneden volkoren brood (TIP: donker is niet altijd volkoren, volkoren brood is meestal zwaarder in gewicht.) (sporters kunnen lichter brood gebruiken.) 30g light smeerkaas (philadelphia light, Valblanc light,…) 40g hamblokjes (alles merken) of magere baconblokjes (Herta) Maximaal 5g light becel vloeibaar (kan ook in microgolf) Rauwkost naar keuze Bereiding: Stop de hamblokjes in

    Read more