Ingrediënten:  4 personen

  • 300g baconblokjes
  • 600g kerstomaten
  • 300g volkoren pasta
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Enkele blaadjes basilicum
  • 2 EL tomatenpuree
  • 2 EL Becel light of olijfolie
  • Peper – zout
  • Paprikapoeder, Italiaanse kruidenmix
  • 25g emmentaler light, light feta of mozzarellakaas

Bereiding:

  • Spoel de groenten. Snijd de kerstomaten in de helft en de paprika in kleine blokjes. Snijd de knoflook zeer fijn.
  • Zet een grote pan of wokpan op het vuur en gebruik 1-2 eetlepels vetstof.
  • Stoof de ui zachtjes aan samen met de knoflook.
  • Voeg vervolgens de kerstomaten en paprikablokjes toe.
  • Laat de groenten goed aanstoven door regelmatig een kleine hoeveelheid water toe te voegen (De groenten mogen een smeuïge structuur krijgen, zodat deze kunnen dienen als saus). Voeg pas op het einde de tomatenpuree toe.
  • Kruid de groenten voldoende af met peper, zout en Italiaanse kruien.
  • Intussen kook je de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Als je de baconblokjes goed krokant wil krijgen, kan je ze verdelen op een bord en 2min in de microgolfoven plaatsen.
  • Neem wat pasta, schep wat saus en baconblokjes op je bord.
  • Werk af met een paar blaadjes basilicum.

Voedingswaarde: per portie

  • Energie: 480 kcal
  • Koolhydraten: 60g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 10g  

Tips:

  • Gebruik eventueel wat courgetti i.p.v. pasta. Dit verhoogt het aantal groenten en verlaagt het aantal calorieën in je maaltijd.
  • Gebruik voldoende kruiden, deze geven smaak aan je gerecht.
  • Kerstomaten mogen smeuïg en zacht zijn, maar zorg ervoor dat je blijft zien dat het kerstomaten zijn.
  • Zorg ervoor dat de bacon krokant is, dit geeft een lekkere bite aan je gerecht.


Meer warme gerechten?