Ingrediënten:

  • 250g kalfsvlees, liefst punt van de haas
  • 3 rijpe coeur de boeuf tomaten
  • 200g tonijn in eigen nat
  • 50g gezouten ansjovis
  • 1 eidooier
  • 2KL kappertjes
  • Citroensap
  • 1 EL maïsolie
  • Peper – zout

Bereiding:

  • Dag op voorhand:
    Wikkel het kalfsvlees in aluminiumfolie en stoom voor 20 minuten (kan ook in een kookpot). Snij het varken in dunne plakjes.
  • Blend 2/3de van tonijn en 2/3de ansjovis samen met het citroensap, de eidooier, maisolie, een soeplepel vocht (varken), 1 theelepel kappertjes, peper en zout tot je de structuur van mayonaise krijgt.
  • Snijd de tomaten zo dun mogelijk en verdeel over je bord. Strooi er wat zout over. Eventueel een klein beetje balsamico.
  • Leg je varkenslapjes over de tomaat. Vul het midden met saus uit de blender, wat extra kappertjes, tonijn en ansjovis. Gebruik nog wat peper en zout om af te werken.

Voedingswaarde:

  • Energie: 250 kcal
  • Koolhydraten: 10g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 8g