Ingrediënten voor 4 personen:
- Bladerdeeg 1 vel
- 100g geitenkaas
- 300g bacon (reepjes)
- 400g gemengde sla
- 2 grote appels
- Verse tijm
- Eidooier
- Olijfolie
- Light mayonaise of dressing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg op een bakpapier en steek met bakvorm 3 cirkeltjes uit.
- Spoel de appels en snijd ze in fijne partjes.
- Klop de geitenkaas even los in een kommetje met peper en zout. Meng er de verse tijm door.
- Bestrijk de cirkeltjes bladerdeeg met geitenkaas, maar laat de randen vrij.
- Schik de appelpartjes op het bladerdeeg en plooi de randen naar binnen.
- Klop de eidooier los en bestrijk de randen van het bladerdeeg.
- Bak de taartjes 10-15 minuten in een oven van 180 graden.
- Schik de gemengde salade in een diep bord. Bak de bacon en strooi over de salade.
- Dresseer de salade met wat olijfolie, light mayo of dressing (vraag naar een dressing met goede samenstelling, gewone mayonaise maakt de salade vet).
Voedingswaarde
- Energie: 350 kcal
- Koolhydraten:45g
- Eiwitten: 20g
- Vetten: 10g
Meeste Comments