Ingrediënten 4 personen:

  • Bladerdeeg 1 vel
  • 100g geitenkaas
  • 300g bacon (reepjes)
  • 400g gemengde sla
  • 2 grote appels
  • Verse tijm
  • Eidooier
  • Olijfolie
  • Light mayonaise of dressing

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg op een bakpapier en steek met bakvorm 3 cirkeltjes uit.
  • Spoel de appelen en snijd ze in fijne partjes.
  • Klop de geitenkaas even los in een kommetje met peper en zout. Meng er de verse tijm door.
  • Bestrijk de cirkeltjes bladerdeeg met geitenkaas, maar laat de randen vrij.
  • Schik de appelpartjes op het bladerdeeg en plooi de randen naar binnen.
  • Klop de eidooier los en bestrijk de randen van het bladerdeeg.
  • Bak de taartjes 10-15 minuten in een oven van 180 graden.
  • Schik de gemengde salade in een diep bord. Bak de bacon en strooi over de salade.
  • Dresseer de salade met wat olijfolie, light mayo of dressing (vraag naar een dressing met goede samenstelling, gewone mayonaise maakt de salade vet).

voedingswaarde:

  • Energie: 350 kcal
  • Koolhydraten:45g
  • Eiwitten: 20g
  • Vetten: 10g