ingrediënten saus 4 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika
  • ½ rode ui
  • 0,5 rode peper
  • 1 teentje look
  • 4 EL olijfolie of arachideolie
  • 2TL Currypoeder, 1TL kippenkruiden
  • 400 ml light kokosmelk
  • 1-2 TL maïzena of bloem

Bereiding

  • Verwarm de oven op 125 graden. Maak paprika’s en ui schoon en snijd in, kleine stukjes.
    versnipper de look en rode peper ik kleine stukjes.
  • Droog de paprika en de ui voor 25 minuten in de oven, bij verkleuren van de pel, verwijder de pel van de paprika.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een gladde structuur.  
  • Kruid af met peper, zout en currypoeder.
  • Laat de light kokosmelk inkoken. Voeg de zelfgemaakte currysaus toe en dik in met wat maïzena.

Voedingswaarde: per portie saus

  • Energie: 150 kcal
  • Koolhydraten: 10g
  • Eiwitten: 5g
  • Vetten: 10g (Let op met soort kokosmelk, deze levert de meeste vetten)

Tips:

  • Gebruik voldoende groenten, laat ze goed uitdrogen, anders wordt je saus te lopend.
  • Gebruik light kokos (BON COCO, Albert Heijn) Kokosmelk kan enorm hoog in kcal gaan.