Ingrediënten saus voor 4 personen
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- ½ rode ui
- 0,5 rode peper
- 1 teentje look
- 4 EL olijfolie of arachideolie
- 2TL Currypoeder, 1TL kippenkruiden
- 400 ml light kokosmelk
- 1-2 TL maïzena of bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 125 graden. Maak de paprika’s en ui schoon en snijd in kleine stukjes.
Versnipper de look en rode peper ik kleine stukjes. - Droog de paprika en de ui voor 25 minuten in de oven, bij verkleuren van de schil, verwijder de schil van de paprika.
- Voeg alle ingrediënten samen in een blender en mix tot een gladde structuur.
- Kruid af met peper, zout en currypoeder.
- Laat de light kokosmelk inkoken. Voeg de zelfgemaakte currysaus toe en dik in met wat maïzena.
Voedingswaarde per portie saus
- Energie: 150 kcal
- Koolhydraten: 10g
- Eiwitten: 5g
- Vetten: 10g (Let op met soort kokosmelk, deze levert de meeste vetten)
Tips:
- Gebruik voldoende groenten, laat ze goed uitdrogen, anders wordt je saus te lopend.
- Gebruik light kokos (BON COCO, Albert Heijn). Kokosmelk kan enorm hoog in kcal gaan.
Meeste Comments