Ingrediënten 4 personen

  • 20-28 scampi’s
  • 250-400g tagliatelle, evt. wat vervangen door courgetti
  • Rode paprika, groene paprika, sjalot, 100g mais, 1 appel, 1 limoen
  • 2 EL peterselie , handje koriader (naar smaak), cayennepoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 300ml visfond (kijk op de verpakking)
  • 60g becel light (4-6 EL)
  • PEZO

Bereiding

  • Kook de tagliatelle in gezouten water. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje er aan.
  • Maak de paprika’s schoon snij ze in fijne reepjes. Pel en versnipper de sjalot. Spoel en rasp de appel en besprenkel met limoensap.
  • Bak de scampi’s krokant met de becel light. Haal ze uit de pan en bak de paprika’s en sjalot in dezelfde pan. Breng op smaak met peterselie, cayennepoeder en PEZO. Stoof of bak dit kort. Blus met de visfond. Voeg de mais, appel en kokosmelk toe, laat dit even inkoken.
  • Giet de pasta af. De scampi’s terug in de saus, laat dit even verder koken. Serveer de scampi’s en saus met de tagliatelle en wat koriander.

Voedingswaarde: per persoon

  • Energie: 550 kcal
  • Koolhydraten: 65g
  • Eiwitten: 35g
  • Vetten: 17g (Let op met soort kokosmelk, deze levert de meeste vetten)  

Tips:

  • gebruik extra groentjes door wat courgetti toe te voegen of een sidedish met wat rauwkost
  • Let op met de soort kokosmelk, deze kunnen veel vetten en ongezonde verzadigde vetten bevatten.