Ingrediënten voor 8 potjes

  • 600g magere frambozenyoghurt
  • 6g gelatineblaadjes
  • 8 KL light confituur
  • 4 eiwitten
  • Zoetstof
  • Muntblaadjes

Bereiding

  • Week de gelatine in een kommetje met lauw water.
  • Spoel de frambozen en mix ze fijn. Houd een aantal frambozen apart voor de afwerking. Klop de yoghurt luchtig op met de frambozen en wat zoetstof.
  • Klop de eiwitten stijf. Smelt de gelatine in een lepel kokend water en roer door het yoghurt-frambozenmengsel. Spatel het opgeklopt eiwit er voorzichtig door.
  • Neem een glaasje en vul de bodem met een theelepel light confituur. Schep daarop de frambozenmousse. Laat 4u opstijven in de koelkast.
  • Werk af met de overige frambozen en een blaadje munt.

Voedingswaarde: per potje

  • Energie: 78kcal
  • Koolhydraten: 11g
  • Eiwitten: 6g
  • Vetten: 0g
Leave a reply