Ingrediënten voor 30 kleine koekjes

  • 100g havermout
  • 40g patisseriebloem
  • 1 ei
  • 75g eiwit (3 eiwitten)
  • 1 rijpe banaan
  • Zoetstof naar keuze
  • Evt. appel, peer,..

Bereiding:

  • Meng de haver, bloem, banaan, ei en eiwit door elkaar. Blijf mengen tot je een deegstructuur krijgt. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
  • Voeg eventueel kleine stukjes appel of peer toe.
  • Verwarm de oven op 170 graden.
  • Verdeel het deeg over je bakpapier.
  • Bak de koekjes tot ze een goudbruine kleur hebben (+-15min).

Voedingswaarde: per koekje

  • Energie: 35-40 kcal
  • Koolhydraten: 7-8g
  • Eiwitten: 2-2,5g
  • Vetten: 0,5g  

Tips
Verdeel het deeg over 30 koekjes. Als je dit niet doet, kloppen de voedingswaarden niet.
Gebruik zoetstof in plaats van suiker. Dit spaart heel wat ongezonde calorieën.
Gebruik voldoende fruit voor een zoete smaak.

Leave a reply