Ingrediënten: 4-5 personen 

  • 200g havermout (vezels, trage koolhydraten, mineralen)
  • 250g banaan (vitaminen, mineralen, vezels)
  • 1 eidooier
  • 4 eiwitten (eiwitten)
  • 2 theelepels kaneel
  • 10 eetlepels magere kwark (eiwitten, mineralen)
  • 200-300g fruit naar keuze (vitaminen, mineralen, vezels)

Bereiding:

  • Verwarm de oven op 175 graden
  • Meng de havermout, kaneel, eieren en banaan in een grote kom tot een gladde massa. Zorg ervoor dat de massa een structuur van deeg heeft. Verdeel het deeg over een bakpapier en maak een ronde pizza vorm.
  • Bak het deeg 20-25min goudbruin en beleg het met je kwark en fruit.

Voedingswaarde: 1 portie

  • Energie: 330 kcal
  • Koolhydraten: 55g
  • Eiwitten: 17g
  • Vetten: 4g

Tips:

  • Gebruik havermout waar geen GLUTEN inzitten, anders zal het niet goed bakken.
  • Gebruik eventueel wat extra zoetstof
  • Gebruik voldoende magere kwark of skyr