Ingrediënten: 3 bowls
- 200g rauwe tonijn (magere vis)
- 3 eetlepels sushi azijn
- 100g sojaboontjes (eiwit, koolhydraat en vetrijk)
- 150g zeewier
- 1 mango
- 3 wortels in julienne gesneden
- Plakjes radijs
- Marinade tonijn: 1 Teen fijn versneden knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels Japanse rijstwijn, 1 limoen, 1theelepel sesamzaad en 2 eetlepels honing
Bereiding:
- Marinade: Zet een steelpannetje op een zacht vuur en voeg alle ingrediënten toe buiten het sesamzaad en limoensap. Laat dit 10-15minuutjes heel zacht inkoken. Laat daarna afkoelen.
- Kook intussen je sushirijst af, volgens de verpakking. Als de rijst kookt voeg je de rijstazijn toen en laat je 10-15 minuten verder garen.
- Marineer de tonijn met ½ van je marinade, gebruik de rest als dressing.
- Schik al je ingrediënten op je bord (bowl) en werk af met wat dressing (marinade), limoen en sesamzaad.
Voedingswaarde: 1 bowl
- Energie: 580 kcal
- Koolhydraten: 80g
- Eiwitten: 38g
- Vetten: 13g
Tips:
- Zalm kan je gebruiken, maar bevatten veel gezonde vetten en calorieën
- Let op met hoeveelheid sojaboontjes, bevatten veel gezonde vetten en caloriën
- Avocado kan je gebruiken, maar bevatten veel gezonde vetten en calorieën
- Cliënten die niet het doel hebben gewicht te verliezen kunnen gebruik maken van gezonde vetten! Deze zijn goed voor hart en bloedvaten en werken infecties tegen.