Ingrediënten: 3 bowls  

  • 200g rauwe tonijn (magere vis)
  • 3 eetlepels sushi azijn
  • 100g sojaboontjes (eiwit, koolhydraat en vetrijk)
  • 150g zeewier
  • 1 mango
  • 3 wortels in julienne gesneden
  • Plakjes radijs
  • Marinade tonijn: 1 Teen fijn versneden knoflook, 4 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels Japanse rijstwijn, 1 limoen, 1theelepel sesamzaad en 2 eetlepels honing

Bereiding:

  • Marinade: Zet een steelpannetje op een zacht vuur en voeg alle ingrediënten toe buiten het sesamzaad en limoensap. Laat dit 10-15minuutjes heel zacht inkoken. Laat daarna afkoelen.
  • Kook intussen je sushirijst af, volgens de verpakking. Als de rijst kookt voeg je de rijstazijn toen en laat je 10-15 minuten verder garen.
  • Marineer de tonijn met ½ van je marinade, gebruik de rest als dressing.
  • Schik al je ingrediënten op je bord (bowl) en werk af met wat dressing (marinade), limoen en sesamzaad.

Voedingswaarde: 1 bowl  

  • Energie: 580 kcal
  • Koolhydraten: 80g
  • Eiwitten: 38g
  • Vetten: 13g

Tips:

  • Zalm kan je gebruiken, maar bevatten veel gezonde vetten en calorieën
  • Let op met hoeveelheid sojaboontjes, bevatten veel gezonde vetten en caloriën
  • Avocado kan je gebruiken, maar bevatten veel gezonde vetten en calorieën
  • Cliënten die niet het doel hebben gewicht te verliezen kunnen gebruik maken van gezonde vetten! Deze zijn goed voor hart en bloedvaten en werken infecties tegen.